Thursday 1 March 2007

*..Ξεκινωντας με ενα παιχνιδι..*


Ξεκινωντας με ενα παιχνιδι...*

Μια μερα, συγκεντρωθηκαν σε καποιο μερος της γης, ολα τα συναισθηματα και ολες οι αξιες του ανθρωπου.


Η Τρελα, αφου συστηθηκε 3 φορες στην Ανια, της προτεινε να παιξουν κρυφτο. Το Ενδιαφερον σηκωσε το φρυδι και περιμενε να ακουσει, ενω η Περιεργεια δεν μπορεσε να κρατηθει και ρωτησε: "Τι ειναι το κρυφτο;". Ο Ενθουσιασμος αρχισε να χορευει παρεα με την Ευφορια και η Χαρα να πηδα πανω κατω για να καταφερει το Διλημμα και την Απαθεια -την οποια δεν ενδιεφερε τιποτα- να παιξουν κι αυτοι. Αλλα υπηρχαν πολλοι που δεν ηθελαν να παιξουν:
Η Αληθεια δεν ηθελε να παιξει γιατι ηξερε οτι, ουτως η αλλως, καποια στιγμη θα την αποκαλυπταν, η Υπεροψια εβρισκε το παιχνιδι χαζο και η Ανανδρια δεν ηθελε να ρισκαρει. "Ενα, δυο, τρια..." αρχισε να μετραει η Τρελα.


Η πρωτη που κρυφτηκε ηταν η Τεμπελια. Μιας και βαριοταν, κρυφτηκε στον πρωτο βραχο που συναντησε. Η Πιστη πεταξε στους ουρανους και η Ζηλια κρυφτηκε στη σκια του Θριαμβου, ο οποιος, με τη δυναμη του καταφερε να σκαρφαλωσει στο πιο ψηλο δεντρο. Η Γεννεοδωρια δεν μπορουσε να κρυφτει, γιατι καθε μερος που εβρισκε, της φαινοταν υπεροχη κρυψωνα για καποιν φιλο της, οποτε την παραχωρουσε. Και ετσι, η Γεννεοδωρια μολις προλαβε και κυφτηκε σε μια ηλιαχτιδα. Ο Εγωισμος, αντιθετως, βρηκε αμεσως κρυψωνα, ενα καλα κρυμμενο και βολκο μερος για αυτον. Το Ψεμα πηγε στον πατο του ωκεανου. Το Παθος και ο Ποθος κρυφτηκαν μεσα σε ενα ηφαιστειο.

Ο Ερωτας δεν ειχε βρει ακομα που να κρυφτει. Εβρισκε οες τις κρυψωνες πιασμενες, ωσπου βρηκε εναν θαμνο τριανταφυλλιας και κρυφτηκε εκει. "...999,1000!" μετρησε η Τρελα και αρχισε να ψαχνει.Την πρωτη που βρηκε ηταν η Τεμπελια, αφου δεν ειχε κρυφτει πολυ μακρια. Μετα βρηκε την Πιστη που μιλαγε στον ουρανο με το Θεο για θεολογια. Ενιωσε τον "παλμο" του Ποθου και του Παθους στο βαθος του ηφαιστειου και αφου ανακαλυψε τη Ζηλεια, δεν ηταν καθολου δυσκολο να βρει και τον θριαμβο. Πολυ ευκολα βρηκε το Διλημμα, που δεν ειχε αποφασισει που να κρυφτει.

Σιγα σιγα τους ανκαλυψε ολους εκτος απο τον Ερωτα. Η Τρελα εψαξε παντου, πισω απο καθε δεντρο, κατω απο καθε πετρα, σε καθε κορυφη βουνου, μα τιποτα. Οταν ηταν σχεδον ετοιμη να τα παρατησει, επεσε πανω σε ενα θαμνο τριανταφυλλιας και αρχισε να τον κουναει νευρικα, ωσπου ακουσε ενα βογγητο πονου. Ηταν ο Ερωτας που τα αγκαθια απο τα τριανταφυλλα του ειχαν πληγωσει τα ματια. Η Τρελα δεν ηξερε πως να επανορθωσει, εκλαιγε και ζητουσε συγγνωμη. Τελος, υποσχεθηκε να γινει οδηγος του Ερωτα. Κι ετσι, απο τοτε ο Ερωτας ειναι παντα τυφλος και η τρελα παντα τον συνοδευει...*+*

No comments: